Kip in pin­da­saus met pa­pri­ka & lin­zen-bloem­kool­rijst

Met drie ingrediënten die al in je keukenkastje staan, maak je zelf een snelle pindasaus.

(5) waardeer
hoofdgerecht Met drie ingrediënten die al in je keukenkastje staan, maak je zelf een snelle pindasaus. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kiphaasjes in 2 min. op hoog vuur rondom goudbruin. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst 2 min. Spoel de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
  3. Doe de pindakaas, sambal en het water in een steelpan, breng aan de kook en laat 1-2 op laag vuur koken tot een gladde saus. Roer door de kip en paprika. Snijd de koriander fijn. Verdeel de bloemkool-linzenrijst over diepe borden. Verdeel de kip met saus erover. Bestrooi met de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Kip in pindasaus met paprika & linzen-bloemkoolrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in pin­da­saus met pa­pri­ka & lin­zen-bloem­kool­rijst

1
1
  • 3 puntpaprika's
  • 1 teen knoflook

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 300 g kiphaasjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kiphaasjes in 2 min. op hoog vuur rondom goudbruin.

3
3

Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 400 g bloemkoolrijst

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst 2 min.

5
5
  • 400 g linzen in blik

Spoel de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 el pindakaas
  • 1 el sambal manis
  • 150 ml kraanwater

Doe de pindakaas, sambal en het water in een steelpan, breng aan de kook en laat 1-2 op laag vuur koken tot een gladde saus. Roer door de kip en paprika.

7
7
  • 10 g verse koriander

Snijd de koriander fijn. Verdeel de bloemkool-linzenrijst over diepe borden.

8
8

Verdeel de kip met saus erover. Bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.