bewaar
Kip in pindasaus met paprika & linzen-bloemkoolrijst
Kip in pindasaus met paprika & linzen-bloemkoolrijst
bewaar

Kip in pindasaus met paprika & linzen-bloemkoolrijst

Met drie ingrediënten die al in je keukenkastje staan, maak je zelf een snelle pindasaus.

20 min. bereiden
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

puntpaprika

1 teen

knoflook

2 el

arachideolie

300 g

kiphaasjes

400 g

bloemkoolrijst

400 g

linzen in blik

4 el

pindakaas

1 el

sambal manis

150 ml

kraanwater

10 g

verse koriander

Met drie ingrediënten die al in je keukenkastje staan, maak je zelf een snelle pindasaus.

Aan de slag

1

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kiphaasjes in 2 min. op hoog vuur rondom goudbruin. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst 2 min. Spoel de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.

3

Doe de pindakaas, sambal en het water in een steelpan, breng aan de kook en laat 1-2 min. op laag vuur koken tot een gladde saus. Roer door de kip en paprika. Snijd de koriander fijn. Verdeel de bloemkool-linzenrijst over diepe borden. Verdeel de kip met saus erover. Bestrooi met de koriander.