Kip in pindasaus met paprika & linzen-bloemkoolrijst
Met drie ingrediënten die al in je keukenkastje staan, maak je zelf een snelle pindasaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 puntpaprika's
- 1 teen knoflook
- 2 el arachideolie
- 300 g kiphaasjes
- 400 g bloemkoolrijst
- 400 g linzen in blik
- 4 el pindakaas
- 1 el sambal manis
- 150 ml kraanwater
- 10 g verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kiphaasjes in 2 min. op hoog vuur rondom goudbruin. Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst 2 min. Spoel de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
- Doe de pindakaas, sambal en het water in een steelpan, breng aan de kook en laat 1-2 min. op laag vuur koken tot een gladde saus. Roer door de kip en paprika. Snijd de koriander fijn. Verdeel de bloemkool-linzenrijst over diepe borden. Verdeel de kip met saus erover. Bestrooi met de koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 320 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Kip in pindasaus met paprika & linzen-bloemkoolrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip in pindasaus met paprika & linzen-bloemkoolrijst
- 3 puntpaprika's
- 1 teen knoflook
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
- 1 el arachideolie
- 300 g kiphaasjes
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kiphaasjes in 2 min. op hoog vuur rondom goudbruin.
Voeg de paprika en knoflook toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
- 1 el arachideolie
- 400 g bloemkoolrijst
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst 2 min.
- 400 g linzen in blik
Spoel de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
- 4 el pindakaas
- 1 el sambal manis
- 150 ml kraanwater
Doe de pindakaas, sambal en het water in een steelpan, breng aan de kook en laat 1-2 min. op laag vuur koken tot een gladde saus. Roer door de kip en paprika.
- 10 g verse koriander
Snijd de koriander fijn. Verdeel de bloemkool-linzenrijst over diepe borden.
Verdeel de kip met saus erover. Bestrooi met de koriander.