Bbq-recepten met lamsvlees

Lamsvlees bereiden op de bbq? Allerhande helpt je op weg. Ga voor lamskotelet, lamsspiezen of lamsworstjes op de barbecue.

Lamskoteletjes met groene salsa

Ingrediënten

Aantal personen

1 teen knoflook

1 theelepel grof zeezout

20 gram verse platte peterselie

15 gram verse dille

15 gram verse basilicum

5 eetlepel extra vierge olijfolie

50 gram kappertjes

3 bosuien

1 rode peper

1 citroen

4 lamskoteletten

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • grillpan

  1. Doe de knoflook met het zeezout in de vijzel en maal tot puree. Snijd de peterselie, dille en de blaadjes van het basilicum fijn en voeg toe. Vijzel tot een pasta. Doe in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng 4 el olie, de kappertjes en bosui erdoor.

  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg toe aan de salsa. Pers de citroen uit. Breng de salsa op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de lamskoteletten met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril ze 3 min. en keer halverwege. Serveer met de salsa verde.