bewaar
Lamskoteletjes met groene salsa
Lamskoteletjes met groene salsa
bewaar

Lamskoteletjes met groene salsa

Peterselie, dille en basilicum geven dit gerecht een frisse touch.

30 min. bereiden
redelijk pittig
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

1 tl

grof zeezout

20 g

verse platte peterselie

15 g

verse dille

15 g

verse basilicum

5 el

extra vierge olijfolie

50 g

kappertjes

3

bosuien

1

rode peper

1

citroen

4

lamskoteletten

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • grillpan

Peterselie, dille en basilicum geven dit gerecht een frisse touch.

Aan de slag

1

Doe de knoflook met het zeezout in de vijzel en maal tot puree. Snijd de peterselie, dille en de blaadjes van het basilicum fijn en voeg toe. Vijzel tot een pasta. Doe in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng 4 el olie, de kappertjes en bosui erdoor.

2

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg toe aan de salsa. Pers de citroen uit. Breng de salsa op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

3

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de lamskoteletten met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril ze 3 min. en keer halverwege. Serveer met de salsa verde.

tip

combinatietipLekker met gepofte aardappel en een frisse salade met RucolaCress

Allerhande loves lamskoteletjes

Instructievideo - 00:52 min.