Lams­ko­te­le­tjes met ge­roos­ter­de groen­ten en sal­sa ver­de

De groene saus van verse kruiden doet het niet alleen goed bij de groenten, maar ook bij het vlees.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De groene saus van verse kruiden doet het niet alleen goed bij de groenten, maar ook bij het vlees. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm. Meng de aardappelen en venkel met ½ el van de olie per persoon, peper en eventueel zout op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 10 min. de courgette toe.
  2. Doe alle kruiden met de sjalot, knoflook, kappertjes en ¾ van de rest van de olie in de keukenmachine (of doe in een kom en pureer met de staafmixer). Maal tot een gladde saus. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes in 5-7 min. goudbruin en rosé. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geroosterde groenten en salsa verde.

bereidingstip:

Je kunt de salsa 3 dagen van tevoren maken. Doe in een bakje, schenk er een laagje olie bovenop en bewaar afgesloten in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lamskoteletjes met geroosterde groenten en salsa verde

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­ko­te­le­tjes met ge­roos­ter­de groen­ten en sal­sa ver­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g zoete aardappelen

Snijd de ongeschilde aardappelen in parten.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes.

4
4
  • 1 courgette

Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften nogmaals in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 4 cm.

5
5
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de aardappelen en venkel met de olie, peper en eventueel zout op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om.

6
6

Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 10 min. de courgette toe.

7
7
  • 15 g verse basilicum
  • 7½ g verse munt
  • 20 g verse platte peterselie
  • 15 g verse koriander
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 el kappertjes
  • 6 el extra vierge olijfolie

Doe alle kruiden met de sjalot, knoflook, kappertjes en de olie in de keukenmachine (of doe in een kom en pureer met de staafmixer).

8
8

Maal tot een gladde saus.

9
9
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 8 lamskoteletten

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamskoteletjes in 5-7 min. goudbruin en rosé. Keer halverwege.

10
10

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geroosterde groenten en salsa verde.

bereidingstip:

Je kunt de salsa 3 dagen van tevoren maken. Doe in een bakje, schenk er een laagje olie bovenop en bewaar afgesloten in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.