Provençaalse lamsbout
Provençaalse lamsbout
bewaar
bewaar

Provençaalse lamsbout

35 min. bereiden
6 uur wachten
47waarderingen

Aan de slag

1

Lamsbout in schaal leggen. In kommetje olie, azijn, mosterd, knoflook en kruiden door elkaar kloppen. Over vlees schenken en met handen marinade goed in vlees wrijven. Schaal afdekken en lamsbout in koelkast minimaal 1 uur maar bij voorkeur 1 nacht marineren. Vlees af en toe door marinade wentelen.

2

Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Lamsbout boven lekbak op rooster leggen, deksel op barbecue zetten en lamsbout in ca. 25 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen grillen. Lamsbout op plank leggen, afdekken met deksel of aluminiumfolie en 5 min. laten rusten. Vlees in plakken snijden en met zout en peper bestrooien. Lekker met gegrilde asperges en aardappelsalade met mosterd (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecue boek).

algemeenOnmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Provençaalse lamsbout

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig