bewaar
Provençaalse spiesen
Provençaalse spiesen
bewaar

Provençaalse spiesen

35 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige aardappels

500 g

hamlappen

3

uien

1

rode paprika

250 g

champignons

12 plakjes

ontbijtspek

6 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • 12 satéstokjes

Aan de slag

Aardappels schoonboenen, regelmatig inprikken met vork en op keukenpapier 6 min. in magnetron op vol vermogen laten garen. Aardappels omdraaien en nog 6 min. laten garen. Aardappels in schone keukenhanddoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Ovengrill voorverwarmen. Hamlappen en groenten om en om aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen, ontbijtspek zigzaggend meerijgen. Door 4 el olie Provençaalse kruiden en peper mengen en spiesen hiermee bestrijken. Spiesen op ingevette bakplaat 10 cm onder grill schuiven en in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Af en toe keren. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen, iets openduwen, besprenkelen met rest van olie en bestrooien met zout en peper. Spiesen bestrooien met zout en serveren met gepofte aardappels.

algemeenprijs per persoon 2.00 (in augustus 2005)