Provençaalse spiesen
Ingrediënten
4 personen
4 grote | kruimige aardappels | |
500 gram | hamlappen | |
3 | uien | |
1 | rode paprika | |
250 gram | champignons | |
12 plakjes | ontbijtspek | |
6 eetlepels | olijfolie | |
1 eetlepel | gedroogde Provençaalse kruiden |
Dit heb je nodig
12 satéstokjes
Aan de slag
Aardappels schoonboenen, regelmatig inprikken met vork en op keukenpapier 6 min. in magnetron op vol vermogen laten garen. Aardappels omdraaien en nog 6 min. laten garen. Aardappels in schone keukenhanddoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Ovengrill voorverwarmen. Hamlappen en groenten om en om aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen, ontbijtspek zigzaggend meerijgen. Door 4 el olie Provençaalse kruiden en peper mengen en spiesen hiermee bestrijken. Spiesen op ingevette bakplaat 10 cm onder grill schuiven en in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Af en toe keren. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen, iets openduwen, besprenkelen met rest van olie en bestrooien met zout en peper. Spiesen bestrooien met zout en serveren met gepofte aardappels.
Provençaalse spiesen
hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schoonboenen, regelmatig inprikken met vork en op keukenpapier 6 min. in magnetron op vol vermogen laten garen. Aardappels omdraaien en nog 6 min. laten garen. Aardappels in schone keukenhanddoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Ovengrill voorverwarmen. Hamlappen en groenten om en om aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen, ontbijtspek zigzaggend meerijgen. Door 4 el olie Provençaalse kruiden en peper mengen en spiesen hiermee bestrijken. Spiesen op ingevette bakplaat 10 cm onder grill schuiven en in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Af en toe keren. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen, iets openduwen, besprenkelen met rest van olie en bestrooien met zout en peper. Spiesen bestrooien met zout en serveren met gepofte aardappels.
algemeen:prijs per persoon 2.00 (in augustus 2005)
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 grote kruimige aardappels
500 g hamlappen
3 uien
1 rode paprika
250 g champignons
12 plakjes ontbijtspek
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
12 satéstokjes