bewaar
Provençaalse meerval
Provençaalse meerval
bewaar

Provençaalse meerval

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

2

venkelknollen

2 eetlepels

olie

100 ml

droge witte wijn

1 blik

gepelde tomaten

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

gedroogde Provençaalse kruiden

500 g

meervalfilet

½ zakje

droge zwarte olijven

1 eetlepel

kappertjes

Aan de slag

Venkel schoonmaken, halveren en in repen snijden. In pan met dikke bodem olie verhitten en venkel al omscheppend 3-4 min. roerbakken. Wijn erbij schenken. Inhoud van blik tomaten, knoflook, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Venkel afgedekt in 10 min. beetgaar stoven. Vis in 8-12 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Vis tussen groenten in stoofvocht leggen. Olijven en kappertjes erover strooien en vis afgedekt in 8-10 min. zachtjes gaarstoven. Lekker met bruin of Boulogne stokbrood.