bewaar
Provençaalse meerval
Provençaalse meerval
bewaar

Provençaalse meerval

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

2 eetlepels

olie

100 ml

droge witte wijn

1 blik

gepelde tomaten

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

gedroogde Provençaalse kruiden

500 g

meervalfilet

½ zakje

droge zwarte olijven

1 eetlepel

kappertjes

Aan de slag

1

Venkel schoonmaken, halveren en in repen snijden. In pan met dikke bodem olie verhitten en venkel al omscheppend 3-4 min. roerbakken. Wijn erbij schenken. Inhoud van blik tomaten, knoflook, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. Venkel afgedekt in 10 min. beetgaar stoven. Vis in 8-12 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Vis tussen groenten in stoofvocht leggen. Olijven en kappertjes erover strooien en vis afgedekt in 8-10 min. zachtjes gaarstoven. Lekker met bruin of Boulogne stokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Provençaalse meerval

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig