bewaar
Merluzzo Estate (zomerse kabeljauw)
Merluzzo Estate (zomerse kabeljauw)
bewaar

Merluzzo Estate (zomerse kabeljauw)

55 min. bereiden
196waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

2 teentjes

knoflook

1 zakje

verse peterselie

1 zakje

verse basilicum

250 g

cherrytomaten

4 kleine

kabeljauwhaasjes

2 blikken

gepelde tomaten

2 eetlepels

olijfolie

100 g

zwarte olijven

1 eetlepel

kappertjes

1 theelepel

gedroogde oregano

100 ml

droge witte wijn

250 g

verse tagliatelle

100 g

pittige kaas

1 bakje

verse groene pesto

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal

  • aluminiumfolie

  • kleine lage ovenschaaltjes

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C. Sjalot en knoflook pellen en snipperen. Blad van peterselie en basilicum fijnsnijden. Cherrytomaten in vieren snijden. Kabeljauwfilets eventueel halveren en bestrooien met zout en peper.

2

In ruime pan water opzetten voor pasta. Gepelde tomaten met sap in keukenmachine of met staafmixer tot gladde saus pureren. In hapjespan 1 el olie verhitten en sjalot met helft van knoflook 2 min. fruiten. Gepureerde tomaten met basilicum in pan doen en 10 min. zachtjes laten sudderen. Saus pittig op smaak brengen met peper en zout.

3

Intussen in koekenpan 1 el olie verhitten en rest van knoflook 1 min. fruiten. Kabeljauw in pan leggen en 2 min. per kant bakken. Cherrytomaten, olijven en kappertjes toevoegen en 2 min. meebakken. Vis in ovenschaal leggen en bestrooien met peterselie en oregano. Wijn bij tomaatjes in pan schenken en wat laten inkoken. Tomaatjesmengsel naast en over vis scheppen.

4

Pasta in ruim water met zout iets korter koken dan gebruiksaanwijzing aangeeft, zodat pasta nog net niet beetgaar is. Afgieten en pasta door saus mengen. In 4 ovenschaaltjes groot vel aluminiumfolie leggen en op elk kwart van pasta en saus scheppen.

5

Kaas boven pasta raspen en pesto erover verdelen. Folie dichtvouwen en schaaltjes in oven zetten. Schaal vis erbij zetten en nog 7 min. verwarmen.

6

Schalen uit oven nemen. Vis met groenten en jus over vier warme borden verdelen. Aluminumfolie openvouwen rond schaaltjes en pasta apart erbij serveren. Eventueel garneren met zeekraal (eerst overgieten met kokend water).