Marokkaanse lamsbout
Malse lamsbout op z'n Marokkaans met abrikozen, ras el hanout en harissa.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 10 gewelde abrikozen zonder pit
- 1 perssinaasappel (schoongeboend)
- 0.05 g saffraan
- 1½ el ras el hanout specerijenmelange
- 1 el harissa
- 1 el vloeibare honing
- 100 g rozijnen
- 400 g tomatenblokjes
- 1 tl zout
- 1400 g diepvries lamsbouten zonder been van de vakslager (ontdooid)
Keukenspullen
- Slowcooker (4.7 liter)
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker. Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt. Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en stoof het gerecht op laag vuur. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.
bereidingstip:
Je kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt het gerecht ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden in de vriezer.
combinatietip:
Lekker met couscous, granaatappelpitten, yoghurt en koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 633 kcal
- eiwit 45 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 402 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Marokkaanse lamsbout
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Marokkaanse lamsbout
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 10 gewelde abrikozen zonder pit
- 1 perssinaasappel
- 0.05 g saffraan
- 1½ el ras el hanout specerijenmelange
- 1 el harissa
Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker.
- 1 el vloeibare honing
- 100 g rozijnen
- 400 g tomatenblokjes
Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe.
- 1 tl zout
Breng op smaak met peper en zout.
- 1400 g diepvries lamsbouten zonder been van de vakslager
Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt.
Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en stoof het gerecht op laag vuur. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.
bereidingstip:
Je kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt het gerecht ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden in de vriezer.
combinatietip:
Lekker met couscous, granaatappelpitten, yoghurt en koriander.