bewaar
Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes
Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes
bewaar

Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes

Eenpansgerechten zijn ideaal. Niet alleen voor de afwas, maar de smaken versterken elkaar ook.

25 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

450 g

krieltjes

1

courgette

1 tl

harissa

1 el

ras el hanout specerijenmelange

800 g

linzen in pot

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

80 g

gedroogde abrikozen zonder pit

10 g

verse platte peterselie

Eenpansgerechten zijn ideaal. Niet alleen voor de afwas, maar de smaken versterken elkaar ook.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Voeg met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.

2

Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.