Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes
Eenpansgerechten zijn ideaal. Niet alleen voor de afwas, maar de smaken versterken elkaar ook.
Ingrediënten
4 personen
2 el
traditionele olijfolie
450 g
krieltjes
1
courgette
1 tl
harissa
1 el
ras el hanout specerijenmelange
800 g
linzen in pot
1 schaal
Tasty Tom trostomaat
80 g
gedroogde abrikozen zonder pit
10 g
verse platte peterselie
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Voeg met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.
Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes
Eenpansgerechten zijn ideaal. Niet alleen voor de afwas, maar de smaken versterken elkaar ook.

hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Voeg met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.
Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el traditionele olijfolie
450 g krieltjes
1 courgette
1 tl harissa
1 el ras el hanout specerijenmelange
800 g linzen in pot
1 schaal Tasty Tom trostomaat
80 g gedroogde abrikozen zonder pit
10 g verse platte peterselie