
Bloemkoolrijst met gehaktballetjes & pompoenhummus
Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.
410 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
12
gehaktballetjes
1 el
ras el hanout specerijenmelange
150 ml
water
2 el
traditionele olijfolie
800 g
bloemkoolrijst
205 g
HAK linzen in zak
150 g
zoete pompoenhummus
Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.
Aan de slag
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rundergehaktballetjes in 12-15 min. bruin en gaar. Voeg na 10 min. de ras el hanout en het water toe. Verhit de (olijf)olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst bak 2 min. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de pompoenhummus over de borden.
serveertip Lekker met komkommer en koriander.