Bavarois

Bavarois

Zoet, luchtig en romig tegelijk: bavarois is een spectaculair sluitstuk van je diner en een echte crowd pleaser. Dit puddingachtige toetje kun je maken op basis van melk of room, óf op basis van fruit – gecombineerd met stijfgeklopte slagroom en eiwitten.

Bavarois maken

Bavarois maken

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe samen met de helft van de frambozen en ⅘ van de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Laat iets afkoelen.
  2. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Klop de slagroom stijf.
  3. Knijp de gelatine uit en roer door de frambozenpuree. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor tot een egaal mengsel. Vet de kom in met de olie en schenk het mengsel erin. Laat afgedekt 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Doe ondertussen de rest van de frambozen, de rest van de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en duw de puree door een bolzeef. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Hak fijn.
  6. Zet de bavarois 10 sec. in een ruime kom heet water. Leg een bord/serveerschaal op de kom en stort de bavarois erop. Versier de bavarois. Verdeel het pistachekruim rondom in een rand over de bavarois. Zet de macarons ertegenaan en serveer met de frambozensaus.