Friet

Friet, patat of pommes frites; hoe noem jij deze simpele doch ultieme aardappelsnack? Voor een puntzak of patatje mét zijn de meesten wel te porren, en wat dacht je van zoete aardappel friet? Vergeet de snackbar en maak ze zelf!

Friet recepten

Zoete-aardappel friet
Zoete-aardappel friet

Zoete-aardappel friet

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kg zoete aardappel
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el traditionele olijfolie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de frites in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep elke 10 min. om.