bewaar
Vlaamse frieten
Vlaamse frieten
bewaar

Vlaamse frieten

50 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

superaardappels

zeezout

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

  • frituurpan

Aan de slag

1

Aardappels schillen en in lange, 1 cm dikke staafjes snijden. Afspoelen onder koud stromend water en aardappelstaafjes tot gebruik onder water bewaren. Staafjes afgieten en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot 160 °C. Vergiet of bakplaat dik bekleden met keukenpapier. Aardappelstaafjes in 3-4 gedeelten 'voorbakken': in ca. 5 min. gaar en bleekgeel frituren. Op keukenpapier laten uitlekken.

2

Frituurolie verhitten tot 180 °C. Voorgebakken frieten in 3-4 gedeelten in ca. 5 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Licht bestrooien met zeezout en omschudden. Serveren met mayonaise.