bewaar
Frieten met tartarensaus
Frieten met tartarensaus
bewaar

Frieten met tartarensaus

50 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ei

1¼ kg

aardappels

2

zure augurkjes

6 eetlepels

mayonaise

½ zakje

verse bieslook

zout

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Ei in ca. 8 minuten hard koken. Aardappels schillen, wassen en in lange staafjes van ca. 1 à 1 1/2 cm dik snijden. Afspoelen onder koud stromend water en goed droogdeppen in theedoek. Frituurolie verhitten tot ca. 160 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Ei pellen en fijnsnijden. Augurkjes fijnsnipperen. In kom mayonaise, ei en augurk door elkaar roeren. Bieslook erboven fijnknippen en erdoor roeren. Aardappelstaafjes in 3 à 4 gedeelten in ca. 4 minuten goudgeel frituren (voorbakken). Frieten in vergiet goed laten uitlekken. Af en toe omschudden.

2

Frituurolie verhitten tot ca. 180 °C. Vergiet dik bekleden met keukenpapier. Frieten in 3 à 4 gedeelten in ca. 6 minuten mooi goudbruin, gaar en krokant frituren (afbakken). Frieten in vergiet laten uitlekken. Licht bestrooien met zout en even omschudden. Serveren met tartarensaus. Lekker bij mosselen.