Aardappel-notenkoekjes met bieslook

hollands
bijgerecht
2 personen
4
14
Advertentie
Ingrediënten
- 600 g kruimig kokende aardappels
- zout
- 140 g ongezouten cashewnoten
- 1 ei
- ½ zakje verse bieslook
- peper
- 2 eetlepels bloem
- 6 eetlepels paneermeel
- olie om te frituren
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In pan kokend water met zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Cashewnoten grof hakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Boven twee kommen 1 ei splitsen. Bieslook fijn knippen. Noten, bieslook en eidooier door puree roeren. Zout en peper toevoegen. Puree in diep bord scheppen en ca. 30 minuten laten afkoelen. Van puree 12 koekjes vormen. Eiwit in diep bord loskloppen, bloem en paneermeel elk op bord scheppen. Aardappel-notenkoekjes eerst door bloem wentelen, overtollige bloem afschudden, dan door eiwit halen en vervolgens door paneermeel wentelen. Koekjes tot gebruik in koelkast zetten.
- In frituurpan olie verhitten. Aardappel-notenkoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Direct serveren. Lekker bij gegrilde kip of schnitzels en boontjes of sla.
Tip:
U kunt de koekjes ook in een koekenpan met 6 eetlepels olie bakken. De baktijd is dan ca. 6 minuten, keer ze halverwege.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 905 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 89 g
- vet 49 g