bewaar
Saté met frietjes
Saté met frietjes
bewaar

Saté met frietjes

50 min. bereiden
20 min. wachten
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

hamlappen

½ zakje

satémarinade

600 g

ovenfrites

2 el

sojasaus

1 el

vloeibare honing

1 el

citroensap

1 zakje

satésaus

1 krop

ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • grillpan, 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg de marinade toe en laat minimaal 30 min. marineren. Rijg het vlees aan de satéprikkers.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Bak de frites in ca. 15-20 min. goudbruin. Klop een dressing van de sojasaus, honing en het citroensap. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit de grillpan. Gril de sateetjes in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de sateetjes over 4 borden en serveer met de frites en de salade.

tip

algemeenMeng het hele zakje marinade door 2 schalen hamlappen en vries de helft van het rauwe, gemarineerde vlees in. U kunt het vlees dan nog maximaal drie maanden bewaren.

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.