bewaar
Rijstschotel met saté
Rijstschotel met saté
bewaar

Rijstschotel met saté

30 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkookrijst

1 schaal

schouderkarbonade

1 zakje

mix voor satémarinade

6 eetlepels

zonnebloemolie

1 eetlepel

ketjap

1

nasi/bamipakket

1 blikje

bamboespruiten

1 bakje

Javaanse pinda-satésaus

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • wok

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Vlees in blokjes snijden. Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap. Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren. Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden. Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Groente ca. 3 minuten roerbakken. Vlees aan stokjes rijgen. Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken. Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente. Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken. Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst over vier borden verdelen. Serveren met gebakken saté en satésaus.