bewaar
Roergebakken spitskool met pindasaus
Roergebakken spitskool met pindasaus
bewaar

Roergebakken spitskool met pindasaus

Pindasaus maakt alles lekkerder. In dit rijstgerecht met spitskool en rode peper doet-ie het ook weer goed.

20 min. bereiden
redelijk pittig
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

witte snelkookrijst

1

verse spitskool

1

rode peper

5 el

zonnebloemolie

300 g

nasi-bamivlees

3 el

ketjap manis

400 ml

Indonesische satésaus

Dit heb je nodig

  • wok

Pindasaus maakt alles lekkerder. In dit rijstgerecht met spitskool en rode peper doet-ie het ook weer goed.

Aan de slag

1

Zet heet water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.

2

Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak het vlees rondom bruin en gaar. Verhit in een wok de rest van de olie en bak de peper 1 min. Voeg de spitskool toe en roerbak in 7 min. tot beetgaar. Breng op smaak met peper en ketjap. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spitskool over de borden. Schep het vlees erop. Serveer met rijst en saus.

tip

combinatietipLekker met kroepoek.