Nachos
Nachos

Nachos

Nacho’s zijn een geweldige snack om te delen bij de borrel. Beleg de crunchy tortillachips met kaas en serveer met dips. Of beleg met vlees en bonen tot een volwaardige hoofdmaaltijd. Chips als avondeten, wie wil dat nou niet?

Nacho recepten

Nachos met guacamole maken: zo doe je dat
Nachos met guacamole maken: zo doe je dat

Nachos met guacamole maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 rode ui
  • 2 limoenen
  • 2 tomaten
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 3¾ g koriander
  • 2 el jalapeñopeper in pot
  • 150 g Cheddar Tophat
  • 150 g totopos gele maïs-tortillachips
  • 4 el sour cream
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vijzel
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper ondertussen de ui. Pers de limoenen uit. Meng ¾ van de ui met 2 el limoensap (per 4 pers) en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
  2. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe de helft in de vijzel, wrijf grof en voeg 1 el limoensap (per 4 pers) toe. Snijd de andere helft in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander en de jalapeño’s fijn. Meng de helft van alle gesneden ingrediënten (tomaat, koriander, ui, jalapeño), de gesneden avocado en 1 el limoensap (per 4 pers) tot een salsa. Doe de rest van dezelfde ingrediënten (behalve de jalapeño) bij de avocado in de vijzel en wrijf tot een smeuïge guacamole met nog wat structuur. Breng de salsa en de guacamole op smaak met zout.
  3. Rasp de cheddar. Verdeel de helft van de totopos over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de kaas en de helft van de rest van de fijngesneden jalapeño’s. Verdeel de rest van de totopos erover en verdeel de rest van de kaas en jalapeño’s erover. Bak ca. 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
  4. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de salsa, de sour cream erover. Serveer de nacho’s met de guacamole.
Hoe maak je nacho's?
Hoe maak je nacho's?

Hoe maak je nacho's?

Nacho’s maak je door tortillachips over een ovenschaal te verdelen en te bestrooien met kaas en, als je wilt, pepers. Deze doe je in de oven of onder de grill, totdat de kaas gesmolten is. Serveer met guacamole, crème fraîche, zure room, salsa, limoen en/of verse kruiden zoals koriander. Bereid je nacho’s met gekruid vlees en bonen, dan heb je in no time een nachoschotel als hoofdmaaltijd.

Hoe lang moeten nacho's in de oven?
Hoe lang moeten nacho's in de oven?

Hoe lang moeten nacho's in de oven?

Nacho’s bereid je, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, tussen de 4 en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 tot 220 °C. Handige check: de nacho’s zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Welke kaas gebruik je voor nacho’s?
Welke kaas gebruik je voor nacho’s?

Welke kaas gebruik je voor nacho’s?

Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho’s, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho’s worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.