Nacho's

Nacho’s zijn een geweldige snack om te delen bij de borrel. Beleg de crunchy tortillachips met kaas en serveer met dips. Of beleg met vlees en bonen tot een volwaardige hoofdmaaltijd. Chips als avondeten, wie wil dat nou niet?

Nacho recepten

Nachos
Nachos

Nachos

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g rundergehakt
  • 17.5 g taco seasoningmix
  • 100 ml water
  • 4 tomaten
  • 4 salade-ui
  • 200 g tortillachips naturel
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 125 ml zure room
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • eenpersoonsovenschaaltjes
  1. Verwarm de ovengrill voor. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt in 5 min. rul. Voeg de kruidenmix en het water toe en bak het gehakt nog ca. 1 min. tot het vocht is verdampt.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de salade uien in dunne schuine ringen.
  3. Verdeel de chips over de ovenschaaltjes en verdeel achtereenvolgens het gehakt, de tomaat, salade ui en kaas erover. 
 Zet de ovenschaaltjes 10 cm. onder de ovengrill en rooster ca. 4 min. tot de kaas is gesmolten. Verdeel de zure room erover.

Hoe maak je nacho's?

Nacho’s maak je door tortillachips over een ovenschaal te verdelen en te bestrooien met kaas en, als je wilt, pepers. Deze doe je in de oven of onder de grill, totdat de kaas gesmolten is. Serveer met guacamole, crème fraîche, zure room, salsa, limoen en/of verse kruiden zoals koriander. Bereid je nacho’s met gekruid vlees en bonen, dan heb je in no time een nachoschotel als hoofdmaaltijd.

Hoe lang moeten nacho's in de oven?

Nacho’s bereid je, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, tussen de 4 en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 tot 220 °C. Handige check: de nacho’s zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Welke kaas gebruik je voor nacho’s?

Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho’s, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho’s worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.