Na­cho­scho­tel met bo­nen­mix

Oh, wat een feestje is dit gerecht. Mogen we elke dag chips als hoodgerecht?

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Oh, wat een feestje is dit gerecht. Mogen we elke dag chips als hoodgerecht? 2 personen
3 26

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Kook 4 min. in water met eventueel zout. Giet af.
  2. Meng de zoete-aardappelblokjes, doperwten, linzen en mais mix en tomaatsalade en verdeel over de ovenschalen. Verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de nachoschotels ca. 10 min. in de oven.
  3. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Neem de ovenschalen uit de oven. Bestrooi met de bosui en serveer met de zure room.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Nachoschotel met bonenmix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­cho­scho­tel met bo­nen­mix

1
1
  • 400 g zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Kook 4 min. in water met eventueel zout. Giet af.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 215 g doperwten, linzen en maismix
  • 150 g bruschetta tomaatsalade

Meng de zoete-aardappelblokjes, doperwten, linzen en mais mix en tomaatsalade en verdeel over de ovenschalen.

3
3
  • 75 g tortillachips
  • 100 g geraspte belegen kaas

Verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de nachoschotels ca. 10 min. in de oven.

4
4
  • 1 bosui
  • 60 ml zure room

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Neem de ovenschalen uit de oven. Bestrooi met de bosui en serveer met de zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.