bewaar
Gegratineerde taco's met burritoschotel
Gegratineerde taco's met burritoschotel
bewaar

Gegratineerde taco's met burritoschotel

Wauw, wat een vulling. We vullen de taco's met zoete aardappel, paprika, bonen en kaas.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

1 zak

paprikamix

3 el

traditionele olijfolie

550 g

HAK burritoschotel in zak

12

tacoschelpen

100 g

geraspte belegen kaas

1 el

wittewijnazijn

3

snoepkomkommers

100 g

botersla

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Wauw, wat een vulling. We vullen de taco's met zoete aardappel, paprika, bonen en kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1½ cm. Kook 5 min. in water met eventueel zout. Giet af. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de helft van de paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel, burritoschotel, peper en eventueel zout toe en verwarm 1 min.

2

Verdeel de taco’s over de ovenschaal en verdeel de burritoschotel over de taco’s. Bestrooi met de geraspte kaas en gratineer de taco’s ca. 10 min. in de oven. Klop ondertussen een vinaigrette van de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout. Snijd de komkommers in schuine plakken. Meng de botersla met de rest van de paprika, komkommer en de vinaigrette. Serveer de taco’s met de salade.

combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.