Ge­gra­ti­neer­de ta­co's met bur­ri­to­scho­tel

Wauw, wat een vulling. We vullen de taco's met zoete aardappel, paprika, bonen en kaas.

(3) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Wauw, wat een vulling. We vullen de taco's met zoete aardappel, paprika, bonen en kaas. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1½ cm. Kook 5 min. in water met eventueel zout. Giet af. Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de helft van de paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel, burritoschotel, peper en eventueel zout toe en verwarm 1 min.
  2. Verdeel de taco’s over de ovenschaal en verdeel de burritoschotel over de taco’s. Bestrooi met de geraspte kaas en gratineer de taco’s ca. 10 min. in de oven. Klop ondertussen een vinaigrette van de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout. Snijd de komkommers in schuine plakken. Meng de botersla met de rest van de paprika, komkommer en de vinaigrette. Serveer de taco’s met de salade.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 09-10

Gegratineerde taco's met burritoschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de ta­co's met bur­ri­to­scho­tel

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1½ cm. Kook 5 min. in water met eventueel zout. Giet af.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de paprika 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 500 g HAK burritoschotel

Voeg de zoete aardappel, burritoschotel, peper en eventueel zout toe en verwarm 1 min.

5
5
  • 12 tacoschelpen

Verdeel de taco’s over de ovenschaal en verdeel de burritoschotel over de taco’s.

6
6
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bestrooi met de geraspte kaas en gratineer de taco’s ca. 10 min. in de oven.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 snoepkomkommers

Klop ondertussen een vinaigrette van de olie, de azijn, peper en eventueel zout. Snijd de komkommers in schuine plakken.

8
8
  • 100 g botersla

Meng de botersla met de rest van de paprika, komkommer en de vinaigrette. Serveer de taco’s met de salade.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.