bewaar
Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip
Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip
bewaar

Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip

Geen stamppot of soep, maar pannenkoekjes van bonen en groenten: verrassend!

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 personen

215 g

doperwten, linzen en maismix in zak

2

eieren

1 tl

kerriepoeder

1½ el

arachideolie

½

kleine rode ui

7½ g

verse koriander

5 g

verse munt

150 ml

milde magere yoghurt

Geen stamppot of soep, maar pannenkoekjes van bonen en groenten: verrassend!

Aan de slag

1

Prak de peulvruchten grof met een vork en meng met de eieren en kerriepoeder. Bestrooi met peper en eventueel zout.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel op middelhoog vuur 2 pannenkoekjes per persoon in 6 min. Maak zo nog 2 pannenkoekjes per persoon.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en munt fijn. Meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer als dip erbij.

tip

combinatietipJe kunt dit gerecht ook als hoofdgerecht eten. Lekker met een knapperige salade van groene paprika, komkommer en radijs.