Azi­a­ti­sche peul­vruch­ten­pan­nen­koek­jes met fris­se yog­hurt­dip

Geen stamppot of soep, maar pannenkoekjes van bonen en groenten: verrassend!

(0) waardeer
aziatisch bijgerecht Geen stamppot of soep, maar pannenkoekjes van bonen en groenten: verrassend! 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prak de peulvruchten grof met een vork en meng met de eieren en kerriepoeder. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel op middelhoog vuur 2 pannenkoekjes per persoon in 6 min. Maak zo nog 2 pannenkoekjes per persoon.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en munt fijn. Meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer als dip erbij.

combinatietip:

Je kunt dit gerecht ook als hoofdgerecht eten. Lekker met een knapperige salade van groene paprika, komkommer en radijs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 29-32

Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche peul­vruch­ten­pan­nen­koek­jes met fris­se yog­hurt­dip

1
1
  • 215 g doperwten, linzen en maismix in zak
  • 2 eieren
  • 1 tl kerriepoeder

Prak de peulvruchten grof met een vork en meng met de eieren en kerriepoeder. Bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1½ el arachideolie

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel op middelhoog vuur 2 pannenkoekjes per persoon in 6 min.

3
3

Maak zo nog 2 pannenkoekjes per persoon.

4
4
  • ½ kleine rode ui
  • 7½ g verse koriander
  • 5 g verse munt

Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en muntblaadjes fijn.

5
5
  • 150 ml milde magere yoghurt

Meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer als dip erbij.

combinatietip:

Je kunt dit gerecht ook als hoofdgerecht eten. Lekker met een knapperige salade van groene paprika, komkommer en radijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.