Cot­ta­ge pie met dop­erw­ten-lin­zen-mais­mix

Gehakt en aardappelpuree zijn samen de basis van een klassieke cottage pie.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(2) waardeer
engels hoofdgerecht Gehakt en aardappelpuree zijn samen de basis van een klassieke cottage pie. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de preien en snijd in dunne halve ringen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de wortel en prei toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomaten en doperwtenmix toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de pie in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
video

Brunoi­se snij­den

instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 45-46

Cottage pie met doperwten-linzen-maismix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cot­ta­ge pie met dop­erw­ten-lin­zen-mais­mix

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g fijne winterpenen
  • 2 preien

Schil de wortels en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de preien en snijd in dunne halve ringen.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 300 g rundergehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul.

4
4

Voeg de wortel en prei toe en bak 4 min. mee.

5
5
  • 400 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik
  • 225 g HAK doperwten, linzen en maismix in zak

Voeg de tomaten en doperwtenmix toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel het mengsel over de ovenschaal.

7
7
  • 800 g koelverse aardappelpuree
  • 100 g geraspte Goudse oude kaas 48+

Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de pie in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.