Na­cho’s met ul­tie­me kaas­saus

Filmavondje of borrel op de planning? Dit is de ultieme weekendsnack.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Filmavondje of borrel op de planning? Dit is de ultieme weekendsnack. 8 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (Ø 27 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tortilla’s over de ovenschaal en verwarm in ca. 10 min. in het midden van de oven. Snipper ondertussen de de rode ui en doe in een schaal, pers de limoen boven de ui uit, meng en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen. Snijd de koriander grof. Rasp de cheddar.
  2. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng al roerend met een garde tot een gebonden saus. Voeg de cheddar en oude kaas toe, laat al roerend smelten tot een dikke saus.
  3. Neem de tortilla’s uit de oven en schenk de kaas erover. Laat de uien uitlekken en verdeel samen met de peper en koriander over de kaas. Serveer direct.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
November 2017

Nacho’s met ultieme kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­cho’s met ul­tie­me kaas­saus

1
1
  • 200 g tortillachips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tortilla’s over de ovenschaal en verwarm in ca. 10 min. in het midden van de oven.

2
2
  • 1 kleine rode ui
  • 1 limoen

Snipper ondertussen de rode ui en doe in een schaal, pers de limoen boven de ui uit, meng en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 jalapeñopeper
  • 7½ g verse koriander
  • 150 g Ilchester Cheddar tophat 48+

Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen. Snijd de koriander grof. Rasp de cheddar.

4
4
  • 30 g ongezouten boter
  • 30 g tarwebloem

Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

5
5
  • 300 ml halfvolle melk

Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng al roerend met een garde tot een gebonden saus.

6
6
  • 50 g geraspte oude kaas

Voeg de cheddar en oude kaas toe, laat al roerend smelten tot een dikke saus.

7
7

Neem de tortilla’s uit de oven en schenk de kaas erover. Laat de uien uitlekken en verdeel samen met de peper en koriander over de kaas. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.