
Eten uit blik
Eten uit blik is verrassend veelzijdig. Bonen, maïs, erwten of linzen… Van soep tot salade en van stoof tot schotel. Warm of koud. Werp eens een blik op deze recepten en ontdek de mogelijkheden.

Gezonde chili con carne
Ingrediënten
voor 4 personen- 1 el milde olijfolie
- 300 g mager rundergehakt
- 4 el Mexicaanse bonenkruiden
- 2 middelgrote uien
- 1 rode paprika
- 800 g kidneybonen in blik
- 800 g biologische tomatenblokjes in blik
- 15 g verse koriander
- 200 g zuivelspread light
- 1 limoen
- Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
- Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
- Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.
Direct aan de slag
AH Maïskorrels
Alleen in de winkel