Met ossenhaas, het meest luxe en malse vlees van het rund, kun je veel kanten op. Wok it your way met noedels, maak er beef Wellington van of serveer het als pronkstuk tijdens de kerstdagen: lekker met jus.

In delen
Wist je dat dit stukje vlees wordt opgesplitst in vier delen? De kop van de haas (chateaubriand, in dubbele portie), het middenstuk (tournedos) en het staartstuk (filet mignon). En ossenhaas is dus een biefstuk, want biefstuk is de benaming voor mals en mager spiervlees. Snap je ’m nog?

Exclusief
Ossenhaas staat bekend om de fijne structuur en goede zachte smaak (die lekker combineert met witte wijn). Een ander bijzonder kenmerk is dat het vlees nauwelijks tot geen vet bevat. Dit maakt de ossenhaas een uitermate mager stuk vlees. Deze fijne eigenschappen maken het een geliefd en exclusief hapje, en daarom is het ook niet goedkoop.

Bereiden
Ossenhaas klaarmaken is niet moeilijk. Maar om de fijne smaak het best tot z’n recht te laten komen, is het handig je aan deze ‘regels’ te houden: ga je bakken, zorg er dan voor dat het vlees op kamertemperatuur is en laat het na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Je kunt ossenhaas ook (aan)braden en vervolgens in de oven verder laten garen.

Lees meer

Ossenhaas (23)

sorteer op
recept Os­sen­haas met jus

Os­sen­haas met jus

30 min.
(40)
recept Os­sen­haas uit de wok

Os­sen­haas uit de wok

25 min.
(186)
recept Ge­po­cheer­de os­sen­haas

Ge­po­cheer­de os­sen­haas

35 min.
(85)
recept Zacht­ge­gaar­de os­sen­haas

Zacht­ge­gaar­de os­sen­haas

1 u. 15 min.
(56)
recept Oko­no­miy­a­ki met os­sen­haas

Oko­no­miy­a­ki met os­sen­haas

45 min.
(16)
recept Os­sen­haas met ta­gli­a­tel­le

Os­sen­haas met ta­gli­a­tel­le

15 min.
(248)
recept Os­sen­haas in krui­den­pan­a­de

Os­sen­haas in krui­den­pan­a­de

30 min.
(47)
recept Os­sen­haas met ci­trus­sa­la­de

Os­sen­haas met ci­trus­sa­la­de

30 min.
(65)
recept Sa­la­de van ge­ma­ri­neer­de os­sen­haas

Sa­la­de van ge­ma­ri­neer­de os­sen­haas

6 u. 40 min.
(23)
recept Os­sen­haasta­ta­ki met noe­dels en ra­dijs

Os­sen­haas­ta­ta­ki met noe­dels en ra­dijs

1 u. 30 min.
(125)
recept Ge­roos­ter­de os­sen­haas met pad­de­stoe­len

Ge­roos­ter­de os­sen­haas met pad­de­stoe­len

55 min.
(54)
recept Os­sen­haas­bief­stuk stap-voor-stap van Loetje

Os­sen­haas­bief­stuk stap-voor-stap van Loetje

10 min.
(202)
recept Os­sen­haas met truf­fel­bo­ter, groe­ne as­per­ges en ha­zel­no­ten

Os­sen­haas met truf­fel­bo­ter, groe­ne as­per­ges en ha­zel­no­ten

45 min.
(51)
recept Os­sen­haas met ro­de­wijn­saus & zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met wa­ter­kers

Os­sen­haas met ro­de­wijn­saus & zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met wa­ter­kers

25 min.
(4)
recept Os­sen­haas met pad­den­stoe­len-cog­nac­saus en knol­sel­de­rij­pu­ree

Os­sen­haas met pad­den­stoe­len-cog­nac­saus en knol­sel­de­rij­pu­ree

50 min.
(31)
recept Os­sen­haas­punt­jes met ha­zel­noot­si­naas­ap­pel­crum­ble en pas­ti­naak­chips

Os­sen­haas­punt­jes met ha­zel­noot­si­naas­ap­pel­crum­ble en pas­ti­naak­chips

50 min.
(0)
recept Pho

Pho

10 min.
(15)
recept Beef Wel­ling­ton

Beef Wel­ling­ton

55 min.
(190)
recept Boeuf Stro­ga­noff stap-voor-stap

Boeuf Stro­ga­noff stap-voor-stap

20 min.
(95)
recept An­ti­pas­ti car­p­ac­cio

An­ti­pas­ti car­p­ac­cio

5 min.
(56)
recept Viet­na­me­se pho

Viet­na­me­se pho

2 u. 50 min.
(1)
recept Tour­ne­dos Ros­sini

Tour­ne­dos Ros­sini

20 min.
(100)
recept Bief­stuk ge­wik­keld in Par­ma­ham met aard­ap­pel­koek­jes

Bief­stuk ge­wik­keld in Par­ma­ham met aard­ap­pel­koek­jes

2 u. 55 min.
(125)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.