bewaar
Sperziebonen & aspergebroccoli met citroendressing & walnoten
Sperziebonen & aspergebroccoli met citroendressing & walnoten
bewaar

Sperziebonen & aspergebroccoli met citroendressing & walnoten

Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

sperziebonen

200 g

aspergebroccoli

50 g

walnoten

1

citroen

1

sjalot

1 tl

dijonmosterd

4 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • rasp

Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje onderaan zitten. Kook in de pan de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de aspergebroccoli toe.

2

Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof.

3

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Klop 1 el citroensap en het rasp met de mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de groenten af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de schaal, schep voorzichtig om met de dressing en bestrooi met de walnoten.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

bereidingstipJe kunt de groenten, dressing en walnoten 4 uur van tevoren maken. Bewaar apart.