bewaar
Ossenhaas bakken
Ossenhaas bakken
bewaar

Ossenhaas bakken

Een heerlijk ossenhaasje op tafel zetten? Dat is lang niet zo moeilijk als het lijkt. Progeer maar!

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stuks

ossenhaas

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Een heerlijk ossenhaasje op tafel zetten? Dat is lang niet zo moeilijk als het lijkt. Progeer maar!

Aan de slag

1

Laat de ossenhaas uit de verpakking op kamertemperatuur komen. Bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.

2

Verhit de helft van de roomboter op hoog vuur in een koekenpan en laat uitbruisen. Leg de ossenhaas in de pan, houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen. Draai de ossenhaas om als hij bruin is. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Voeg de rest van de roomboter toe.

3

Test met behulp van de spanning op de muis van je hand hoe gaar de ossenhaas is: rare (wijsvinger op de duim), medium (middelvinger op de duim) of well done (ringvinger op de duim). Leg het vlees uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.