Tour­ne­dos Ros­sini

(101) waardeer
frans hoofdgerecht 6 personen
3 101

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Druk met een glas uit elke snee brood een cirkel. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 minuten. Breng ze op smaak met zout en peper en houd ze warm onder aluminiumfolie. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en (versgemalen) peper. Smelt de rest van de boter in 2 ruime koekenpannen en bak de ossenhaas in 3-4 minuten per zijde bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Neem het vlees uit de pan, leg op een royaal vel aluminiumfolie en vouw losjes dicht. Zo blijft het vlees warm en kan het rusten. Bak in het vleesvet van elke koekenpan 3 cirkels witbrood in 1-2 minuten per kant goudbruin en krokant. Leg de toast op 6 borden. Leg de ossenhaas op de toast en leg er een plakje paté op. Garneer met de gebakken paddenstoelen en serveer direct.

Tip:

Door het vlees even te laten rusten voor je het aansnijdt, blijft een groot deel van de sappen behouden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.