bewaar
Tournedos Rossini
Tournedos Rossini
bewaar

Tournedos Rossini

20 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 sneden

witbrood

75 g

roomboter

1 schaaltje

paddestoelenmelange

3 x 2

ossenhaasjes

100 g

cranberrypaté

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Druk met een glas uit elke snee brood een cirkel. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 minuten. Breng ze op smaak met zout en peper en houd ze warm onder aluminiumfolie. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en (versgemalen) peper. Smelt de rest van de boter in 2 ruime koekenpannen en bak de ossenhaas in 3-4 minuten per zijde bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Neem het vlees uit de pan, leg op een royaal vel aluminiumfolie en vouw losjes dicht. Zo blijft het vlees warm en kan het rusten. Bak in het vleesvet van elke koekenpan 3 cirkels witbrood in 1-2 minuten per kant goudbruin en krokant. Leg de toast op 6 borden. Leg de ossenhaas op de toast en leg er een plakje paté op. Garneer met de gebakken paddenstoelen en serveer direct.

tip

algemeenDoor het vlees even te laten rusten voor je het aansnijdt, blijft een groot deel van de sappen behouden.