bewaar
Ossenhaas met tagliatelle
Ossenhaas met tagliatelle
bewaar

Ossenhaas met tagliatelle

Dat ziet er luxe uit. En toch in maar vijftien minuten klaar.

15 min. bereiden
255waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tagliatelle

4 el

traditionele olijfolie

2 el

ongezouten roomboter

4 stuks

ossenhaas

1

courgette

75 g

rucola

100 g

Grana Padano kaas

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Dat ziet er luxe uit. En toch in maar vijftien minuten klaar.

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olie met de boter in een koekenpan, tot het schuim van de boter wegtrekt. Bak de stukken ossenhaas hierin op hoog vuur op elke zijde 1 minuut, draai het vuur lager en bak het vlees nog 1-2 minuten. Neem het vlees uit de pan en laat het even met aluminiumfolie bedekt rusten.

2

Snijd de courgette in stukjes. Bak intussen al omscheppend 2-3 minuten de courgette in het overgebleven bakvet, breng op smaak met zout en peper. Roer de laatste minuut de rucola erdoor en bak even mee. Giet de tagliatelle af en schep het courgettemengsel erdoor. Snijd het vlees in plakjes en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Verdeel de pasta over de borden, strooi de kaas erover en leg het vlees erop.