Wholefoods

Bewust, gezond en lekker eten, daar worden we blij van. Het kan met wholefoods: pure ingrediënten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Ga voor een pittige start met een powersmoothie met jalapeñopeper of lunch met een salade met biet, spinazie, gojibessen en moerbeien.

Lekker voor iedereen

En ken je deze al: mungbonen? Een licht verteerbare, groene boon. Heerlijk in een stoof met worstjes, sjalotten en pompoen of in de salade. Zoetekauw? Probeer de karamelcupcakes met ahornsiroop een keertje op de kinderen uit. En als je nog siroop overhebt, besprenkel je er een hele kip mee die je daarna zo in de oven schuift.

Sportsalade met gegrilde kip en yoghurtdressing
Sportsalade met gegrilde kip en yoghurtdressing

Sportsalade met gegrilde kip en yoghurtdressing

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 middelgrote eieren
  • 75 g ongebrande walnoten
  • 1 krop romainesla
  • 300 g snoepgroente tomaat
  • 300 g kipfilet
  • 1 el (olijf)olie
  • 10 g verse platte peterselie
  • 100 ml milde yoghurt
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • 30 g milde kiemgroente
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Snijd de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Halveer de tomaten.
  2. Snijd de kip in de lengte doormidden en vouw open. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 6-8 min. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng voor de dressing de yoghurt met de azijn, peterselie, peper en eventueel zout. Halveer de eieren en snijd de kip in reepjes. Verdeel de sla, kipreepjes, tomaten, eieren, kiemgroenten en walnoten over diepe kommen en serveer de dressing erbij.