Recepten met geitenkaas

Smeltend op je broodje, verkuimeld over je pasta of verstopt in een knapperig jasje: geitenkaas laat zich heel goed mixen. Met abrikozen en spek bijvoorbeeld. Of met aardbeien of met…

Speltsalade met geitenkaas en granaatappel
Speltsalade met geitenkaas en granaatappel

Speltsalade met geitenkaas en granaatappel

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g spelt
  • 6 salade-uitjes
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 limoen
  • 15 g verse munt
  • 200 g verse granaatappelpitjes
  • 40 g rucola
  • 200 g muhammara spread
  • 200 g chèvres doux geitenkaas 45+
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen een stukje van de onder- en de bovenkant van de salade-uitjes en snijd de uitjes in stukken van 5 cm.
  2. Verhit de grillpan. Besprenkel de uitjes met 1 el van de olie en gril 5 min. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat iets afkoelen op een bord.
  3. Rasp de groene schil van de limoen boven de spelt en pers de vrucht erboven uit. Voeg de rest van de olie toe en schep om. Houd een paar blaadjes munt achter en snijd de rest in reepjes. Meng de munt met de granaatappelpitjes, rucola en muhammara door de spelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de partjes geitenkaas op de speltsalade en strooi de gegrilde uitjes erover. Garneer met de rest van de munt.