Verras vrienden en familie met een feestelijke lunch tijdens Pasen. Met deze recepten en tips lukt het altijd.

Lunchen is belangrijk
Net als het ontbijt is de lunch een belangrijk moment van de dag. Eet je niet dan word je flauw en neemt je energielevel af. Niet voor niets werd er vroeger juist tussen de middag warm gegeten zodat je genoeg energie had om de middag door te komen. Die traditie kennen we bijna niet meer, maar ook met een wat lichtere lunch kun je alle kanten op. Allerhande geeft je de lekkerste recepten voor de broodnodige variatie tijdens Pasen. Verwen jezelf en je gasten met heerlijke sandiwches, zoete broodjes en frisse salades. Wat te denken van feestelijke brioche brood gevuld met aardbeien, perziken en munt. Of een Italiaanse salade caprese, tomaat en basilicum.

Breng mee
Je kunt je gasten ook vragen om allemaal wat mee te brengen, zodat je zelf geen uren in de keuken hoeft door te brengen. Veel lunchgerechten kun je 's ochtends al bereiden en in aluminiumfolie of vershouddoosjes meenemen.

Stylingtips
Dek de lunchtafel feestelijk. Houd het lekker lentelicht met natuurlijk gele tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. En de leukste vaasjes? Die staan in de keuken: verzamel olijfolieflesjes, kleine potjes van de appelmoes en lege glazen jampotjes. Zet overal één of een paar lentebloemen in zoals narcissen, tulpen en anemonen en verspreid ze over tafel. Leg tenslotte naast elk bord een verrassing, een chocoladehaas of - ei, een bloem met een lief kaartje of een klein cadeautje. Feestelijk!

Lees meer

Paaslunch (108)

sorteer op
recept Spi­na­zie­sa­la­de met gor­gon­zo­la

Spi­na­zie­sa­la­de met gor­gon­zo­la

15 min.
(25)
recept Le Cham­pain met 3 Fran­se de­li­ca­tes­sen

Le Cham­pain met 3 Fran­se de­li­ca­tes­sen

35 min.
(7)
recept Slip­tong met jus van wit­lof, ham en kaas

Slip­tong met jus van wit­lof, ham en kaas

1 u. 25 min.
(31)
recept Pain de Bou­log­ne met Saint Al­bray en zon­ge­droog­de to­maat­jes

Pain de Bou­log­ne met Saint Al­bray en zon­ge­droog­de to­maat­jes

15 min.
(8)
recept Wit­te-bo­nen­sa­la­de met mos­se­len en to­nijn­saus

Wit­te-bo­nen­sa­la­de met mos­se­len en to­nijn­saus

20 min.
(2)
recept Sa­la­de met ma­kreel­ril­let­te

Sa­la­de met ma­kreel­ril­let­te

35 min.
(50)
recept Gar­na­len-krab­koek­jes

Gar­na­len-krab­koek­jes

20 min.
(30)
recept To­ma­ten-olij­ven­brood met ro­ze­ma­rijn

To­ma­ten-olij­ven­brood met ro­ze­ma­rijn

2 u. 30 min.
(40)
recept Me­di­ter­ra­ne clubs­and­wich met ma­kreel

Me­di­ter­ra­ne clubs­and­wich met ma­kreel

15 min.
(20)
recept Vol­ko­ren­tos­ti met ver­se room­kaas en cho­ri­zo

Vol­ko­ren­tos­ti met ver­se room­kaas en cho­ri­zo

12 min.
(33)
recept Pit­tig sho­ar­ma­brood­je met fri­can­deau

Pit­tig sho­ar­ma­brood­je met fri­can­deau

10 min.
(13)
recept Cro­que ma­da­me met spi­na­zie

Cro­que ma­da­me met spi­na­zie

20 min.
(24)
recept Sa­la­de van lamscar­p­ac­cio

Sa­la­de van lamscar­p­ac­cio

30 min.
(23)
recept Pan­za­nel­la

Pan­za­nel­la

50 min.
(32)
recept Naan­brood met ge­grild lams­vlees, avo­ca­do en munt

Naan­brood met ge­grild lams­vlees, avo­ca­do en munt

15 min.
(88)
recept Ge­gril­de ham met cour­get­te en mos­terd­may­o­nai­se

Ge­gril­de ham met cour­get­te en mos­terd­may­o­nai­se

20 min.
(37)
recept Ci­a­bat­ta met Par­ma­ham, moz­za­rel­la en ge­gril­de pa­pri­ka

Ci­a­bat­ta met Par­ma­ham, moz­za­rel­la en ge­gril­de pa­pri­ka

20 min.
(66)
recept Crois­sant met brie en gem­ber

Crois­sant met brie en gem­ber

10 min.
(15)
recept Sand­wich met ba­con, sla en to­maat

Sand­wich met ba­con, sla en to­maat

10 min.
(35)
recept Sand­wich met ge­gril­de bief­stuk en blauw­a­der­kaas

Sand­wich met ge­gril­de bief­stuk en blauw­a­der­kaas

15 min.
(20)
recept Kalfs­en­tre­co­te met ru­co­las­al­sa en ge­ka­ra­me­li­seer­de to­maat­jes

Kalfs­en­tre­co­te met ru­co­las­al­sa en ge­ka­ra­me­li­seer­de to­maat­jes

1 u. 30 min.
(41)
recept Kaas-kom­kom­mer­sand­wich

Kaas-kom­kom­mer­sand­wich

15 min.
(20)
recept Sar­di­ne­sand­wich

Sar­di­ne­sand­wich

15 min.
(7)
recept Sand­wich ham met ge­roos­ter­de to­maat

Sand­wich ham met ge­roos­ter­de to­maat

35 min.
(11)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.