
Paaslunch
Pasen is dit jaar net even iets anders. Maar van de paaslunch kun je nog altijd een bijzonder moment maken. Nu alleen nog de inspiratie vinden voor sprankelende gerechten. Hier zit je op de goede plek!

Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden
Ingrediënten
voor 4 personen- 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
- 3 AH Buitenbeentjes puntpaprika's
- 6 salade-uitjes
- 15 g verse platte peterselie
- 25 g verse bieslook
- 125 g goudsalami
- 4 middelgrote eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 100 g geraspte Parrano
Nodig in de keuken
- springvorm (Ø 22 cm, ingevet)
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.
- Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in reepjes. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm.
- Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.