Gehaktbrood

Het is een neefje van de Hollandse gehaktbal: het gehaktbrood. Met deze recepten van Allerhande zet je een authentiek gerecht op tafel.

Gehaktbrood met hele eieren
Gehaktbrood met hele eieren

Gehaktbrood met hele eieren

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 6 rondeeleieren
  • 3 sneetjes witbrood
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 uien
  • 15 g verse peterselie
  • 1 kg half-om-halfgehakt
  • 2 el mosterdzaad
  • 2 el Franse mosterd
  • 100 g katenspek
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • lage ovenschaal
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.
  2. Week het brood in de melk. Rasp de uien grof. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de rest van de eieren, de ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vorm van het gehakt een grote ovale lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek.
  4. Leg het gehaktbrood in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de schaal uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de schaal. Serveer warm of koud.