bewaar
Gehaktbrood met hele eieren
Gehaktbrood met hele eieren
bewaar

Gehaktbrood met hele eieren

Een makkelijk hoofdgerecht als je eters krijgt. En het ziet er niet alleen heel leuk uit, lekker is het ook!

20 min. bereiden
1 uur oventijd
15 min. wachten
254waarderingen

Ingrediënten

8 personen

6

rondeeleieren

3 sneetjes

witbrood

100 ml

halfvolle melk

2

uien

15 g

verse peterselie

1 kg

half-om-halfgehakt

2 el

mosterdzaad

2 el

Franse mosterd

100 g

katenspek

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Een makkelijk hoofdgerecht als je eters krijgt. En het ziet er niet alleen heel leuk uit, lekker is het ook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen ⅔ van de eieren in 8 min. hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.

2

Week het brood in de melk. Rasp de uien grof. Knijp het brood uit en meng met het gehakt, de rest van de eieren, de ui, peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vorm van het gehakt een grote ovale lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed met de plakjes katenspek.

4

Leg het gehaktbrood in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de schaal uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de schaal. Serveer warm of koud.

combinatietipLekker met aardappelpuree en een groene salade.

Gehaktbrood met hele eieren

Instructievideo - 02:14 min.