bewaar
Gehaktbrood met mosterdmayonaise
Gehaktbrood met mosterdmayonaise
bewaar

Gehaktbrood met mosterdmayonaise

Op je brood of bij de maaltijd: dit kruidige gehakt kun je warm én koud eten.

35 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
94waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

1

courgette

3 sneetjes

wit brood

1 el

worcestershiresauce

15 g

verse peterselie

1½ kg

half-om-halfgehakt

200 g

bacon

200 ml

mayonaise

6 el

grove Zaanse mosterd

3

bosuien

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Op je brood of bij de maaltijd: dit kruidige gehakt kun je warm én koud eten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Fruit in een koekenpan de ui in de olie. Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette toe, bak ca. 5 min mee op matig vuur. Schep regelmatig om. Haal de korst van het brood af en verkruimel het brood. Hak de peterselie fijn. Klop in een schaal de eieren los met worcestershiresaus en peterselie. Meng het gehakt, courgette en brood erdoor. Breng pittig op smaak met peper en zout.

2

Vet de bakplaat in. Vorm op de bakplaat met natte handen een bolle staaf van de gehaktmassa. Leg de plakjes bacon kruislings over het gehakt. Leg het gehaktbrood in het midden van de oven. Laat het in ca. 1 uur en 15 min. gaarbraden.

3

Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Meng ondertussen de mayonaise en bosuitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het gehaktbrood warm of koud in plakken. Serveer met de mosterdmayonaise.