Lactosevrije hoofdgerechten
Lactosevrije hoofdgerechten

Lactosevrije hoofdgerechten

Zoek je de lekkerste lactosevrije hoofdgerechten? Bekijk dit overzicht voor de beste recepten. Bijvoorbeeld heerlijke curry met rijst, stamppot of pittige lasagne.

Lactosevrije hoofdgerechten

Goulash met rijst en broccoli
Goulash met rijst en broccoli

Goulash met rijst en broccoli

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 500 g runderlap
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 el milde paprikapoeder
  • 1 kippenbouillontablet
  • 500 ml kokend water
  • 200 g vastkokende aardappel
  • 1 groene paprika
  • 2 Tasty Tom trostomaten
  • 300 g basmatirijst
  • 500 g broccoli
  • 1 citroen
Zet producten op mijn lijst
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
  4. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Snijd 1 helft in parten. Giet de broccoli af en schep het citroenrasp erdoor. Verdeel de rijst, goulash en broccoli over 4 borden en serveer met de citroenparten.

Pad thai met courgettenoedels, kip en pinda’s

Veel noedels, maar weinig koolhydraten? Dat kan. Maak de noedels van courgettes voor een koolhydraatarm gerecht. Peper snijdenSnijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en 2 tenen knoflook fijn. Kipfilet meebakkenVerhit 1 eetlepel rijstolie in een ruime hapjespan en fruit de helft van de knoflook en de helft van de rode peper. Voeg 300 gram kipfiletblokjes toe en bak 4 minuten mee. Raspen met mandolineRasp met een mandoline noedels van 3 courgettes. Meng 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel honing, een halve theelepel tamarindepasta en de rest van de knoflook tot een saus. Klop 4 eieren los, voeg toe aan de kip en roerbak 2 minuten tot het ei gestold is. Hak 100 gram ongezouten pinda’s grof. Snijd 15 gram koriander fijn. Courgettenoedels roerbakkenVoeg de courgettenoedels, saus en 250 gram taugé toe en roerbak nog 2 minuten. Snijd 1 limoen in partjes. Bestrooi de pad thai met de koriander, pinda’s, rest van de rode peper en knijp de limoenpartjes erboven uit. Zo maak je pad thai met cour¬get¬tenoe¬dels, kip en pin¬da’s.
02:04