Recepten met hertenbiefstuk
Recepten met hertenbiefstuk

Recepten met hertenbiefstuk

De lekkerste recepten met hertenbiefstuk. Ideaal om met kerst eens te beginnen met wild. Kies een feestelijke saus of jus erbij en klaar ben je. Voor elk wat wild!

Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 380 ml wildfond
  • 200 ml port ruby
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 4 hertenbiefstukken
  • 70 g ongezouten roomboter
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • aluminiumfolie
  • zeef
  1. Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.
  2. Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de rest van de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren). Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.