Mal­se her­ten­bief­stuk met wild­saus en ka­neel­stoof­peer­tjes

Voor elk wat wil(d)s!

(16) waardeer
hoofdgerecht Voor elk wat wil(d)s! 4 personen
5 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. De hertenbiefstukken moeten op kamertemperatuur zijn; haal ze 1 uur voor serveren uit de koelkast.
  2. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Schrap de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  3. Verhit de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en peen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
  4. Breek de ontbijtkoek in stukjes erboven en voeg de wildfond en wijn toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof 30 min. Roer af en toe. Neem de pan van het vuur en pureer fijn met de staafmixer. Verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper.
  5. Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Schenk het vet uit de pan. Roer de aanbaksels met een klein beetje water los en roer door de wildsaus.
  6. Verwarm de stoofpeertjes met sap 3 min. op laag vuur. Eet je ze liever koud? Serveer ze dan met het sap in een schaal.

variatietip:

Eten er kinderen mee of liever geen alcohol in je saus? Gebruik dan in plaats van de stevige rode wijn 250 ml rodedruivensap.

combinatietip:

Saus over? Die kun je heel gemakkelijk in porties invriezen. Heerlijk bij gehaktballen met aardappelpuree en rodekool.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kerstbox 2016

Malse hertenbiefstuk met wildsaus en kaneelstoofpeertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se her­ten­bief­stuk met wild­saus en ka­neel­stoof­peer­tjes

1
1
  • 4 hertenbiefstukken

De hertenbiefstukken moeten op kamertemperatuur zijn; haal ze 1 uur voor serveren uit de koelkast.

2
2
  • 2 uien
  • 200 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook

Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Schrap de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

3
3
  • 25 g ongezouten boter

Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en peen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 380 ml wildfond
  • 250 ml stevige rode wijn

Breek de ontbijtkoek in stukjes erboven en voeg de wildfond en wijn toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof 30 min. Roer af en toe.

5
5

Neem de pan van het vuur en pureer fijn met de staafmixer. Verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper.

6
6

Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout.

7
7
  • 25 g ongezouten boter

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege.

8
8

Laat de biefstukken op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Schenk het vet uit de pan.

9
9

Roer de aanbaksels met een klein beetje water los en roer door de wildsaus.

10
10
  • 560 ml Feestfavoriet friszoete stoofpeertjes met kaneel in pot

Verwarm de stoofpeertjes met sap 3 min. op laag vuur. Eet je ze liever koud? Serveer ze dan met het sap in een schaal.

variatietip:

Eten er kinderen mee of liever geen alcohol in je saus? Gebruik dan in plaats van de stevige rode wijn 250 ml rodedruivensap.

combinatietip:

Saus over? Die kun je heel gemakkelijk in porties invriezen. Heerlijk bij gehaktballen met aardappelpuree en rodekool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.