Eendenborst wordt vaak met Kerstmis gegeten, maar ook op andere momenten is eendenborst een feestje. In een Thaise wrap bijvoorbeeld of op een Italiaanse bol. Probeer een(d)s!

Met zwemve(s)t
Eendenborstfilet wordt gekenmerkt door het bekende vetlaagje. Gebruik dit laagje om het vlees lekker in rond te laten zwemmen, dit geeft het vlees namelijk dat smaakvolle korstje. En hoe moet je de vetkant ook alweer insnijden? Kruislings, zodat er een ruitjespatroon ontstaat en niet te diep, je moet niet in het vlees snijden. Je bakt het vlees vervolgens op de vetkant op laag vuur en zodoende zwemt het lekker rond in zijn eigen jus.

Luxe stamppot
Ben je niet van plan een heel chic kerstdiner te serveren, maar wil je wel iets feestelijks op tafel zetten? Maak dan op een doordeweekse dag eens een stamppot met eendenborst. Bijvoorbeeld super-deluxe andijviestamppot of eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem. Of haal een eendje mét. Da’s met truffelmayonaise.

Zoet en zuur
De eend schilt graag een (sinaas)appeltje met zoete en zure smaken, al valt er weinig te ruziën: eendenborst combineert namelijk juist goed met de zoete smaken van fruit, zoals sinaasappel, perzik of appel en zure smaken zoals die van zuurkool.

Lees meer

Eendenborst (41)

sorteer op
recept Een­den­borst

Een­den­borst

30 min.
(135)
recept Een­den­borst met bra­men

Een­den­borst met bra­men

35 min.
(40)
recept Een­den­borst met zuur­kool

Een­den­borst met zuur­kool

40 min.
(79)
recept Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

1 u. 35 min.
(32)
recept Ge­gril­de een­den­borst met pak­soi

Ge­gril­de een­den­borst met pak­soi

20 min.
(16)
recept Ge­gril­de een­den­borst 'al diavo­lo'

Ge­gril­de een­den­borst 'al dia­vo­lo'

40 min.
(40)
recept Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

20 min.
(46)
recept Ge­lak­te een­den­borst met Chi­ne­se mie

Ge­lak­te een­den­borst met Chi­ne­se mie

2 u. 30 min.
(46)
recept Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

45 min.
(27)
recept Een­den­borst­fi­let met gem­ber

Een­den­borst­fi­let met gem­ber

20 min.
(46)
recept Een­den­borst met sher­ry­saus en olij­ven

Een­den­borst met sher­ry­saus en olij­ven

1 u. 5 min.
(15)
recept Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

50 min.
(180)
recept Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

30 min.
(9)
recept Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

Een­den­borst­fi­let met prui­men­saus

1 uur
(72)
recept Een­den­borst met een saus van prui­men en ste­ra­nijs

Een­den­borst met een saus van prui­men en ste­ra­nijs

1 u. 15 min.
(22)
recept Een­den­borst met groe­ne groen­ten en cas­hew­no­ten

Een­den­borst met groe­ne groen­ten en cas­hew­no­ten

35 min.
(80)
recept Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

45 min.
(86)
recept In ho­ning ge­bak­ken ap­pel met zuur­kool en een­den­borst

In ho­ning ge­bak­ken ap­pel met zuur­kool en een­den­borst

1 uur
(66)
recept Ge­gril­de een­den­borst met si­naas­ap­pel­port­saus

Ge­gril­de een­den­borst met si­naas­ap­pel­port­saus

25 min.
(247)
recept Een­den­borst­fi­let met noe­dels en groe­ne kool

Een­den­borst­fi­let met noe­dels en groe­ne kool

35 min.
(20)
recept Een­den­borst­fi­let met ap­pel­tjes en stroop

Een­den­borst­fi­let met ap­pel­tjes en stroop

25 min.
(190)
recept Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

Ar­ti­sjok­keng­noc­chi met een­den­borst en ho­ning­jus

40 min.
(43)
recept Een­den­borst met gra­naat­ap­pel en ci­trus­cous­cous

Een­den­borst met gra­naat­ap­pel en ci­trus­cous­cous

45 min.
(34)
recept Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

Een­den­borst met si­naas­ap­pel­gla­zuur en ro­de­kool

25 min.
(153)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.