bewaar
Eendenborst met granaatappel en citruscouscous
Eendenborst met granaatappel en citruscouscous
bewaar

Eendenborst met granaatappel en citruscouscous

Wild van wild? Dan móet je deze frisse couscous met eendenborst proeven!

35 min. bereiden
5 min. oventijd
5 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

2 tl

gemalen kardemom

300 ml

kokend water

1

rode grapefruit

1

medium handsinaasappel

1

limoen

1 el

harissa

3 el

extra vierge olijfolie

15 g

verse koriander

2

eendenborstfilets

1

granaatappel

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Wild van wild? Dan móet je deze frisse couscous met eendenborst proeven!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de couscous met de kardemom en eventueel zout in een ruime schaal en schenk er 300 ml kokend water op. Roer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

2

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil van de grapefruit en sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er met het mes tussenuit. Voeg toe aan de couscous. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Voeg de harissa en olie toe. Snijd de blaadjes koriander fijn en voeg toe. Meng door elkaar.

3

Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de velkant naar boven in de ovenschaal. Bak ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.

4

Schep de couscous op een platte schaal. Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel de pitjes eruit. Vang op. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg op de couscous. Serveer met de granaatappelpitjes erop.

tip

combinatietipLekker met sugarsnaps.

Granaatappel ontpitten

Instructievideo - 00:31 min.