bewaar
Lamshaas met gevulde auberginerolletjes
Lamshaas met gevulde auberginerolletjes
bewaar

Lamshaas met gevulde auberginerolletjes

Je vult de gegrilde aubergine met een spread van vers gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel. Op-en-top mediterraan.

40 min. bereiden
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries lamshaas van de meesterslager

2

aubergines

6 el

extra vierge olijfolie

200 g

couscous

250 ml

kokend water

1 tl

komijnzaad

15 g

dille

3

salade-uitjes

1

bos radijs

200 g

muhammara spread

Dit heb je nodig

  • grillpan

Je vult de gegrilde aubergine met een spread van vers gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel. Op-en-top mediterraan.

Aan de slag

1

Ontdooi de lamshaasjes en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 7 mm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de plakken met een derde van de olie en gril in delen 8 min. Keer halverwege. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het water erbij. Laat 10 min. wellen.

2

Verhit ondertussen een derde van de olie in een hapjespan en bak de haasjes in 4 min. rondom rosé. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met het komijnzaad, wat peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de dille fijn, de salade-ui in ringetjes en de radijs in partjes. Meng twee derde van de dille, de salade-ui, radijs en de rest van de olie door de couscous. Schep in een diepe schaal.

3

Schep op elke plak aubergine 1 el muhammara en rol op. Verdeel de lamshaasjes en auberginerolletjes over een platte schaal en garneer de lamshaasjes met de rest van de dille. Serveer direct. Serveer de couscoussalade er apart bij.

combinatietipLekker met groene olijven door de couscous en partjes citroen apart erbij.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.