Lamshaas met gevulde auberginerolletjes
Je vult de gegrilde aubergine met een spread van vers gegrilde paprika's, walnoten en granaatappel. Op-en-top mediterraan.

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g diepvries lamshaasjes van de meesterslager
- 2 aubergines
- 6 el extra vierge olijfolie
- 200 g couscous
- 250 ml kokend water
- 1 tl komijnzaad
- 15 g dille
- 3 salade-uitjes
- 1 bos radijs
- 200 g muhammara spread (koelvers)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Ontdooi de lamshaasjes en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 7 mm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de plakken met een derde van de olie en gril in delen 8 min. Keer halverwege. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het water erbij. Laat 10 min. wellen.
- Verhit ondertussen een derde van de olie in een hapjespan en bak de haasjes in 4 min. rondom rosé. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met het komijnzaad, wat peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de dille fijn, de salade-ui in ringetjes en de radijs in partjes. Meng twee derde van de dille, de salade-ui, radijs en de rest van de olie door de couscous. Schep in een diepe schaal.
- Schep op elke plak aubergine 1 el muhammara en rol op. Verdeel de lamshaasjes en auberginerolletjes over een platte schaal en garneer de lamshaasjes met de rest van de dille. Serveer direct. Serveer de couscoussalade er apart bij.
combinatietip:
Lekker met groene olijven door de couscous en partjes citroen apart erbij.

Groenten grillen en roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 150 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Lamshaas met gevulde auberginerolletjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lamshaas met gevulde auberginerolletjes
- 500 g diepvries lamshaasjes van de meesterslager
- 2 aubergines
Ontdooi de lamshaasjes en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 7 mm dik.
- 2 el extra vierge olijfolie
- 200 g couscous
- 250 ml kokend water
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het water erbij. Laat 10 min. wellen.
- 2 el extra vierge olijfolie
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de haasjes in 4 min. rondom rosé.
- 1 tl komijnzaad
Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met het komijnzaad, wat peper en eventueel zout.
- 15 g dille
- 3 salade-uitjes
- 1 bos radijs
Snijd ondertussen de dille fijn, de salade-ui in ringetjes en de radijs in partjes.
- 2 el extra vierge olijfolie
Meng twee derde van de dille, de salade-ui, radijs en olie door de couscous. Schep in een diepe schaal.
- 200 g muhammara spread
Schep op elke plak aubergine 1 el muhammara en rol op.
Verdeel de lamshaasjes en auberginerolletjes over een platte schaal en garneer de lamshaasjes met de rest van de dille.
Serveer direct. Serveer de couscoussalade er apart bij.
combinatietip:
Lekker met groene olijven door de couscous en partjes citroen apart erbij.