Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

Eend is rijk van smaak en zorgt voor een luxe touch.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Eend is rijk van smaak en zorgt voor een luxe touch. 2 personen
5 1

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met 750 ml water aan de kook, voeg de halve bouillontablet toe en zet het vuur laag. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de salie fijn.
  2. Verhit de boter in de pan met dikke bodem. Voeg de pompoenstukjes en salie toe en bak 3 min. Voeg de preiringen toe en bak 2 min.
  3. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.)
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten met een snufje zout 4 min. Schud regelmatig. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  5. Roer de kaas door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Verdeel de eendenborstfilet erover en garneer met de pompoenpitten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 48 2017

Pompoenrisotto met gerookte eendenborst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

1
1
  • 750 ml water
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 prei
  • 2 takjes salie

Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de salie fijn.

2
2
  • 20 g boter
  • 400 g pompoenstukjes

Verhit de boter in de pan met dikke bodem. Voeg de pompoenstukjes en salie toe en bak 3 min. Voeg de preiringen toe en bak 2 min.

3
3
  • 150 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

4
4

Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is.

5
5

Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.)

6
6
  • 50 g pompoenpitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten met een snufje zout 4 min. Schud regelmatig. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

7
7
  • 40 g Parmigiano Reggiano
  • 100 g gerookte eendenborstfilet

Roer de kaas door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden. Verdeel de eendenborstfilet erover en garneer met de pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.