Roergebakken paksoi met gember en soja
175 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 struikjes
1
2 cm
3 eetlepels
2 eetlepels
50 g
Dit heb je nodig
wok
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2002 nr. 08 - Aziatisch koken
Struikjes Shanghai paksoi in ruim water wassen en goed uitslaan. Struikjes in lengte in vieren snijden. Limoen schoonboenen, groene schil eraf raspen en limoen uitpersen. Gember schillen en fijnraspen. In wok olie verhitten en gember bakken tot hij gaat geuren. Paksoi erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in ca. 3-4 minuten laten slinken. Limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor scheppen en paksoi nog ca. 1-2 minuten zachtjes verwarmen. Cashewnoten erdoor scheppen en direct opdienen. Serveren met basmatirijst en geroosterde vis of kip.
Roergebakken paksoi met gember en soja

bijgerecht
4 personen
175 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Struikjes Shanghai paksoi in ruim water wassen en goed uitslaan. Struikjes in lengte in vieren snijden. Limoen schoonboenen, groene schil eraf raspen en limoen uitpersen. Gember schillen en fijnraspen. In wok olie verhitten en gember bakken tot hij gaat geuren. Paksoi erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in ca. 3-4 minuten laten slinken. Limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor scheppen en paksoi nog ca. 1-2 minuten zachtjes verwarmen. Cashewnoten erdoor scheppen en direct opdienen. Serveren met basmatirijst en geroosterde vis of kip.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 struikjes Shanghai paksoi
1 limoen
2 cm verse gemberwortel
3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
2 eetlepels Japanse sojasaus
50 g gezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
wok




