Ingrediënten
4 personen
2 struikjes
Shanghai paksoi
1 stuk
rettich
2
sweet bites
2 bolletjes
stemgember
1 eetlepel
gembersiroop
1 eetlepel
citroensap
3 eetlepels
roerbakolie
zout en versgemalen peper
Aan de slag
Shanghai paksoi wassen en droogslaan. Blaadjes van stengels snijden. Stengels in dunne plakjes snijden. Rettich schillen en in piepkleine blokjes snijden. Sweet bites schoonmaken en in lengte in flinterdunne reepjes snijden. Gember fijnhakken. In kom dressing kloppen van gembersiroop, citroensap, roerbakolie en zout en peper naar smaak. Plakjes paksoi, rettich, sweet bite en gember erdoor scheppen. Liefst ca. 15 minuten laten staan. Paksoiblaadjes op 4 bordjes rangschikken. Salade in midden scheppen.
Salade van paksoi en rettich

voorgerecht
4 personen
120 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Shanghai paksoi wassen en droogslaan. Blaadjes van stengels snijden. Stengels in dunne plakjes snijden. Rettich schillen en in piepkleine blokjes snijden. Sweet bites schoonmaken en in lengte in flinterdunne reepjes snijden. Gember fijnhakken. In kom dressing kloppen van gembersiroop, citroensap, roerbakolie en zout en peper naar smaak. Plakjes paksoi, rettich, sweet bite en gember erdoor scheppen. Liefst ca. 15 minuten laten staan. Paksoiblaadjes op 4 bordjes rangschikken. Salade in midden scheppen.
algemeen:Alternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 struikjes Shanghai paksoi
1 stuk rettich
2 sweet bites
2 bolletjes stemgember
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels roerbakolie
0 zout en versgemalen peper