bewaar
Salade van paksoi en rettich
Salade van paksoi en rettich
bewaar

Salade van paksoi en rettich

45 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

2 struikjes

Shanghai paksoi

1 stuk

rettich

2

sweet bites

2 bolletjes

stemgember

1 eetlepel

gembersiroop

1 eetlepel

citroensap

3 eetlepels

roerbakolie

zout en versgemalen peper

Aan de slag

Shanghai paksoi wassen en droogslaan. Blaadjes van stengels snijden. Stengels in dunne plakjes snijden. Rettich schillen en in piepkleine blokjes snijden. Sweet bites schoonmaken en in lengte in flinterdunne reepjes snijden. Gember fijnhakken. In kom dressing kloppen van gembersiroop, citroensap, roerbakolie en zout en peper naar smaak. Plakjes paksoi, rettich, sweet bite en gember erdoor scheppen. Liefst ca. 15 minuten laten staan. Paksoiblaadjes op 4 bordjes rangschikken. Salade in midden scheppen.

tip

algemeenAlternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of dungeschaafde rauwe venkel.