bewaar
Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel
Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel
bewaar

Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

2 teentjes

knoflook

4 cm

gemberwortel

1

sinaasappel

2 theelepels

grove mosterd

1 eetlepel

(roerbak)olie

zout en versgemalen peper

1 struikje

Shanghai paksoi

2

zalmfilets

Dit heb je nodig

  • wok met stoommandje

  • rollade (opbind)touw

  • bakpapier

Aan de slag

1

Knoflook pellen en fijnhakken. Gemberwortel schillen en fijnhakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper. Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken. Zalm met zout en peper bestrooien. Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen. Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen, met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw. Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.

2

Stoomrekje in wok plaatsen. Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen. Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in aanraking komen). Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen. Zo nodig tussentijds water bijvullen. Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.