bewaar
Zomerse minestronesoep
Zomerse minestronesoep
bewaar

Zomerse minestronesoep

40 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

fusilli (pasta)

2 kleine

rode uien

1 teentje

knoflook

1 bakje

haricots verts

8

snijbonen

4 stengels

bleekselderij

½

venkelknol

2 eetlepels

olijfolie

3

groentebouillontabletten

1

ciabattina

4 eetlepels

pesto

1 zakje

verse basilicum

100 g

geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag

1

Pasta beetgaar koken. Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Steeltjes van haricots verts snijden. Snijbonen schuin in ruiten snijden. Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden. Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden. Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.

2

In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen. Bouillon aan de kook brengen. Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn. Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken. Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden. Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto. Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren. Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum. Kaas er apart bij serveren.