bewaar
Spinazietaart met pijnboompitten
Spinazietaart met pijnboompitten
bewaar

Spinazietaart met pijnboompitten

Knapperig - zelfgemaakt! - deeg met daaronder een verrassend zachte vulling.

40 min. bereiden
50 min. oventijd
318waarderingen

Ingrediënten

6 personen

200 g

roomham

2 tenen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

100 g

ongezouten roomboter

300 g

Tipo 00 bloem

6 el

traditionele olijfolie

1 tl

zout

100 ml

kraanwater

600 g

verse spinazie

80 g

pijnboompitten

2

middelgrote eieren

100 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • springvorm (Ø 24 cm)

Knapperig - zelfgemaakt! - deeg met daaronder een verrassend zachte vulling.

Aan de slag

1

Snijd de ham in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Smelt boter in een steelpan. Doe de boter in een kom en meng met de bloem, 1 el olie en het zout. Voeg het lauwwarme water toe en kneed in 5 min. tot een soepel deeg.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en laat opnieuw uitlekken.

3

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Klop de eieren los en rasp de Parmezaanse kaas.

4

Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de ham op middelhoog vuur 1 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Meng de ham in een kom met de spinazie, eieren, kaas, peterselie, pijnboompitten en peper.

5

Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en doe de vulling erin. Vouw de randen iets over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. Leg erop. Prik er met een vork gaatjes in. Smelt de rest van de boter en bestrijk het deeg ermee. Bak ca. 50 min. in de oven.Serveer de spinazietaart warm, lauw of koud.

tip

Spinazietaart met pijnboompitten

Instructievideo - 04:48 min.