Spi­na­zietaart gei­ten­kaas en no­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 986 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(169) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 169

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schud af en toe om. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn, houd 1 el apart (per taart).
  2. Meng de hazelnoten, citroenrasp, eieren, geitenkaas, cheddar, peterselie en ¼ van de olie. Verhit nogmaals ¼ van de olie en de boter in een koekenpan. Voeg een portie spinazie toe en roer tot de blaadjes slinken. Herhaal tot alle spinazie geslonken is. Bestrijk een vel bakpapier van ca. 50 cm met ¼ van de olie. Maak er een prop van, vouw het weer uit en leg het plat op het werkvlak.
  3. Leg er ⅓ van de vellen filodeeg in een rechthoek op, laat de deegranden elkaar iets overlappen. Bestrijk met wat olie en bestrooi met peper, zout en cayennepeper. Herhaal 2 keer, zodat je 3 lagen deeg krijgt. Doe de spinazie en de nootmuskaat bij het eimengsel. Leg het bakpapier met deeg voorzichtig in de pan of quichevorm, de randen deeg net eroverheen. Druk goed aan tegen de zijkant. Verdeel het eimengsel erover en vouw de overhangende deegrandjes losjes over het mengsel. Bak in de oven de taart ca. 20 min. Bestrooi met de rest van de peterselie.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 986 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 71 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinazietaart geitenkaas en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zietaart gei­ten­kaas en no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 95 g hazelnoten

Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schud af en toe om.

3
3
  • 1 citroen
  • 20 g verse platte peterselie

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn, houd 1 el apart (per taart).

4
4
  • 5 middelgrote eieren
  • 300 g geitenkaas
  • 50 g cheddar
  • 2 el traditionele olijfolie

Meng de hazelnoten, citroenrasp, eieren, geitenkaas, cheddar, peterselie en de olie.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 15 g ongezouten boter
  • 400 g verse spinazie

Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Voeg een portie spinazie toe en roer tot de blaadjes slinken.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Herhaal tot alle spinazie geslonken is. Bestrijk een vel bakpapier van ca. 50 cm met de olie.

7
7

Maak er een prop van, vouw het weer uit en leg het plat op het werkvlak.

8
8
  • 12 vellen diepvries filodeeg

Leg er ⅓ van de vellen filodeeg in een rechthoek op, laat de deegranden elkaar iets overlappen.

9
9
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper

Bestrijk met de olie en bestrooi met peper, zout en cayennepeper. Herhaal 2 keer, zodat je 3 lagen deeg krijgt.

10
10
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat

Doe de spinazie en de nootmuskaat bij het eimengsel. Leg het bakpapier met deeg voorzichtig in de pan of quichevorm, de randen deeg net eroverheen.

11
11

Druk goed aan tegen de zijkant. Verdeel het eimengsel erover en vouw de overhangende deegrandjes losjes over het mengsel.

12
12

Bak de taart in de oven ca. 20 min. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.